Winkelmand
karpervissen vanuit de boot met steekstokken

Wat maakt de steekstokken van Timmy’s Carpboat Products zo bijzonder?

Wat is er nu eigenlijk zo bijzonder aan die steekstokken van Timmy’s, naast het feit dat ze duurder zijn dan die van andere leveranciers? Het is toch gewoon een aluminium paal, die je misschien zelfs standaard bij aanschaf van je karperboot krijg? Logisch dat deze gedachten gelijk in je opkomen, maar is dit eigenlijk wel terecht? 

Kwaliteit van steekstokken

Tim vertelt: Mijn naam is Tim Gerritsen. Ik ben eigenaar van Timmy’s Carpboat Products en in dit artikel vertel ik jou in het kort waarom de steekstokken van Timmy’s een grote meerwaarde hebben voor jouw bootvisserij, en wat de steekstokken nu zo speciaal maakt. Het zijn niet zomaar standaard stokken die je zelf in elkaar knutselt of bij aanschaf van een nieuwe karperboot krijgt!


De steekstokken van Timmy’s Carpboat Products zijn niet ‘zomaar’ ontstaan…

Wanneer je een karperboot laat bouwen bij één van de vele bootbouwers die op de markt zijn, dan zitten er vaak al standaard steekstokken en accessoires bij. Logisch natuurlijk, want de verkoper wil jou een compleet pakket aanbieden zodat jij als klant tevreden bent over het complete plaatje. Maar moet je wel zo blij zijn met de steekstokken die je er standaard bij krijgt? 

Laten we eerlijk zijn: het is een beste smak geld die je gaat betalen, dus dan mag je ook de beste kwaliteit verwachten, toch? Deze kwaliteit zit hem volledig in de boot die de bouwer voor je gaat bouwen. Dit is immers zijn hoofdproduct waar hij voor staat en waar zijn kracht in zit, maar zit deze kwaliteit ook in de steekstokken die je erbij geleverd krijgt krijgt? 


Is het één van de bootbouwers die aangesloten is bij Timmy’s? Dan kun je de beste service en kwaliteit verwachten! 😉

Standaard variant

Inmiddels zijn er al een aantal bootbouwers op de markt en er komen er langzamerhand steeds meer bij. De meeste bootbouwers steken niet veel tijd in het ontwikkelingsproces van een goed werkende steekstok, terwijl dit juist zo belangrijk is! Sommige bootbouwers werken met bepaalde typen materialen zodat ze de steekstokken gemakkelijk in elkaar kunnen zetten, wat vaak tekort doet aan de kwaliteit waar jij als bootvisser naar op zoek bent.


Al snel in zijn bootvis carrière kwam Tim er achter dat een standaard steekstok niet ideaal is!

Vaak krijg je een schroefpunt gemonteerd waar zij standaard mee werken, maar is dit wel de schroefpunt die jij wil? Past deze schroefpunt wel bij jouw visserij? Of breken de schroefbladen in de kortste keren af omdat je ze op de verkeerde bodem gebruikt? Dit zijn allemaal aandachtspunten die van belang zijn voor een goedwerkende steekstok! 

Steekstokken van hoge kwaliteit

Kies jij voor jouw droom visboot van hoge kwaliteit? Neem dan ook steekstokken van hoge kwaliteit, want deze zijn minstens zo belangrijk en misschien wel het állerbelangrijkste om prettig (en veilig!) te kunnen vissen vanuit je boot.  

Bij Timmy’s zijn we jarenlang bezig geweest met het ontwikkelen van de perfecte steekstok. Een steekstok die in balans is met jouw visserij! Bij alles wat wij verkopen ligt de nadruk op de kwaliteit. De steekstokken van Timmy’s zijn gemaakt van dikwandige materiaal waardoor ze enorm sterk en stevig zijn, maar toch licht van gewicht.


Jarenlang werd er vanuit de boot getest met verschillende soorten steekstokken.

Naast de vele keuzes die we hebben met verschillende lengtes en deelbare steekstokken, zijn er ook verschillende schroefpunten te verkrijgen. Zo is er voor elke type bodem een speciale schroefpunt ontwikkelt die het optimale gemak geeft bij het in- en uitdraaien van de steekstok. Dit is wel zo pretig om snel te kunnen verkassen naar een volgende stek! Bij Timmy’s koop je producten die goed zijn doordacht en getest.

Mogelijke opties

Bij Timmy’s kun je een keuze maken uit diverse onderdelen om jouw steekstok zo samen te stellen dat hij perfect matcht bij jouw visserij. Een korte impressie van de mogelijkheden:

 • Steekstokken uit één deel
 • Deelbare steekstokken in lengtes naar keuze
 • Alle steekstokken zijn eindeloos verlengbaar, dus je bestelt eenvoudig een verlengdeel bij als je steekstokken te kort zijn
 • Verlengdelen zijn eenvoudig met elkaar te borgen door middel van een sterke borgpen
 • Keuze uit aluminium of extra sterke RVS verbindingen
 • Keuze uit drie soorten schroefpunten
 • Gebruik kunnen maken van de steekstokarm om jouw volledige set-up naast de boot te vissen


Bij Timmy’s is er voor ieder bodemtype een geschikte schroefpunt te vinden.

Zelf steekstokken maken

Wil je liever zelf steekstokken maken, dan kan dat natuurlijk ook met producten van Timmy’s! De schroefpunten zijn ook los te verkrijgen om jouw steekstok/meerpaal tot een perfect product te maken die volledig in balans is met jou visserij.

Naast al onze steekstokken kun je jouw boot volledig afbouwen tot volwaardig karperboot met de diverse accessoires die te verkrijgen zijn. Een aantal producten die te verkrijgen zijn:

 • Rodpodhouders
 • Hengelsteunen
 • Bevestigingspunten om je rodpod op meerdere plaatsen op je boot te kunnen plaatsen, onder andere op de railing
 • XL Extender (zwenkarm) om je hengels buitenboord te kunnen vissen en ruimte in de boot te besparen
 • Verschillende rodpod klemplaten voor meerdere modellen
 • Steekstokarm om je rodpod op een steekstok te plaatsen en valse piepen van deining te voorkomen
 • Bevestigingsmogelijkheden om je steekstokken vast te zetten
 • Het opbergen van steekstokken langs of op de boot

GO rodpodhouder met extender 20cm
Van rodpod houders tot losse bevestigingspunten: bootbouwers kunnen prima terecht in de shop!

Ook wanneer je wensen op maat hebt kun je bij Timmy’s terecht. Dankzij de samenwerking met verschillende partners beschikken we over een flinke bak ervaring in de bootvisserij en kunnen we slim meedenken voor alle creatieve ideeën. We kunnen jou volledig  voorzien van al je wensen!

Zit je nog met onbeantwoorde vragen of ideeën, twijfel dan zeker niet om contact op te nemen en wij helpen je graag verder.

Succes en vang ze!

Tim Gerritsen

Voorzien van webshop keurmerk
Betaal veilig en snel in de checkout
Betaal je bestelling veilig en achteraf met Klarna
Verzending wereldwijd mogelijk
De waardering van www.timmyscarpboatproducts.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 85 reviews.